Ät choklad och lev hälsosamt

Choklad är inte alltid fet och onyttig

Många av oss är överens om att choklad är gott, medan andra tycker att det är underbart gott – men det finns många olika chokladsorter att välja på och vissa innehåller en så liten mängd kakao att det är tveksamt om det ska kallas choklad. I riktigt bra choklad finns såväl vitaminer, fibrer som antioxidanter, vilka är direkt nyttiga för kroppen. Dessutom ökar din förbränning om halten av kakao är hög.För att räknas som choklad av riktigt hög kvalitet så har råvaran bevarats på ett bra sätt i tillverkningen och kakaohalten håller minst 70 procent. I bra choklad används också kakao som har fått torka i solen, medan i sämre choklad används de kakaobönor som är billigast och ibland torkats i dieselångor för att det ska gå snabbare.kvinna-äter-choklad

Choklad är bra för kärl och hjärta

Sedan länge vet vi att ett måttligt intag av mörk choklad ger positiva effekter på både hjärta och kärl, men det är fortfarande det totala kaloriintaget som är avgörande ur viktsynpunkt. För att ta vara på fördelarna, men samtidigt tänka på hur det påverkar vikten är det därför avgörande att välja choklad av god kvalitet som har en hög kakaohalt. Det finns också de som anser att en bit mörk choklad innan maten minskar aptiten och forskning på Harvard University visar till och med att det får oss att bli gladare och leva längre.

Kombinera med hälsosam mat

Choklad har alltså många nyttiga effekter, men det innebär naturligtvis inte att vi kan leva på bara kakaoprodukter. Om du äter hälsosamt med varierad kost så kan du med rent samvete njuta av en god bit choklad, då du vet att det inte bara är gott, utan även nyttigt. Ett bra sätt att styra in på nyttigare mat är att beställa matkassar med de artiklar du behöver, då undviker du de frestande spontanköpen i godishyllorna. För dig som vill jämföra har matkassedirekt.se en bra sajt där du lätt kan hitta den bästa och billigaste matkassen.