Fixa något gott till helgen

Känslan när helgen är nära är väl ändå oslagbar. Äntligen får du koppla av, ta det lugnt och äta gott. Oavsett om du tänker laga en gryta, ett långkok eller snabbmat så kan bra kryddor lyfta din måltid till en ny nivå. Mat förenar oss, och erbjuder ett bra tillfälle för oss att umgås med varandra utan andra distraktioner. 

Kvalitetstid och barn

Forskare har sett att kvalitetstid är något av det viktigaste för barns välmående under deras uppväxt. Således är det bra att ta tillfället i akt när det är lite lugnare än på vardagskvällarna. Nu behöver du inte skynda iväg till fotbollsträningen eller pianolektionen, utan kan sitta ned i lugn och ro tillsammans.

Ät bra, må bra

Som alla småbarnsföräldrar vet så är det inte alltid lätt att få knattarna att prova nya saker. Men ge inte upp. Om du fortsätter lära dem genom att visa själv så vågar de till slut prova de också. Äter de en bra och varierad kost mår de också bättre. När det kommer till kryddor och barn går det absolut bra att krydda maten med milda kryddor i början, men tänk på att barn har fler smaklökar än vuxna och kan därför ha svårare för nya smaker.