Ett genuint intresse för matlagning är A och O för att lyckas som kock. Därutöver ska man vara nyfiken och inte rädd för att prova på något nytt. Självklart finns det många duktiga kockar som håller sig till de säkra korten, vilket i sig inte är helt fel, men för att skapa sig ett namn bör man jobba med innovativa rätter som sticker ut lite från mängden.Mästerverk hemma i köketDu som har matlagning och bakning som en hobby och inte har planer på att lyckas professionellt har också stor nytta av att se hur de kända kockarna arbetar. Matlagning har blivit ett stort intresse och till viss del har nog de många matlagningsprogrammen och kocktävlingarna på TV påverkat.Många bjuder sina vänner på trerättersmiddagar hemma när de träffas och det är klart att man vill imponera och briljera med sina kunskaper. Mycket viktigt är att ha en funktionell och bra köksutrustning eftersom dåliga redskap bara skapar irritationer. Hur många gånger har man inte försökt skära en tomat snyggt med en dålig kniv? Vare sig det är bakning eller matlagning som är din hobby är det bra att göra en liten inventering bland sina redskap. Fråga dig själv vad du använder mest och vilka redskap du har som inte gör sitt jobb. Investera i nya av bra kvalitet och som fyller den funktion som du är ute efter.Bra råvaror är viktigtAtt jobba med bra råvaror är viktigt både för hobbymatlagare och kockar. Det lönar sig att lägga ner lite extra energi på att hitta bra kött, färska grönsaker och att ha koll på om det är närodlat och ekologiskt. Även om det kostar lite mer att köpa ekologiska produkter kan det göra den där lilla extra skillnaden. Gör gärna ett smaktest på några olika råvaror som du brukar använda, till exempel vår kära falukorv mot ett mindre känt billigare märke eller en ekologiskt odlad tomat och en besprutad som har rest lång väg, Det är en stor skillnad i smakupplevelse.